Aktuálně

Středa se samospádem a Slavkovskou dvanáctkou

I dnes máte možnost načepovat si vlastnoručně pivo samospádem z 30l dřevěného soudku.

Uprostřed restaurace bude u hlavního sloupu připraven stůl na němž bude umístěn dřevěný 30l soudek s výčepním kohoutem. Vedle něj budou připraveny omyté a mokré 0,5l sklenice pro čepování.

Postup čepování:
Odeberete si sklenici z podnosu, dle libosti si do něj načepujete pivo a spolu s načepovaným pivem si s sebou odnesete ke stolu i žeton, který bude připraven v misce vedle dřevěného soudku (1 pivo = 1 žeton).
Při placení obsluze předložíte odebrané žetony a podle nich obsluha vystaví účet.

S každým půllitrem si spolu s žetonem můžete ZDARMA odnést také jednu pochoutku z připravené nabídky. Pochoutka budou obsahovat ingredience vhodné pro spárování chutí k danému pivnímu stylu.

Dnešní pivo na čepu samospádem:
22. 2. 2017 – SLAVKOVSKÁ DVANÁCTKA
Spárovaná pochutina: Pivovarský chléb, husí sádlo se škvarky, cibule, petržel

Akce začíná v 19 hodin a bude končit se zavírací dobou, nebo s vyčepováním soudku tj. 60 půllitrů piva.

Cestovatelský večer na téma TŘI TÝDNY V CALIFORNII

Austerlitz Adventure a Slavkovský pivovar Vás zvou na cestovatelský večer na téma TŘI TÝDNY V CALIFORNII

23. 2. 2017 od 18 hodin
V prostorách zimní zahrádky restaurace Slavkovského pivovaru.
Přednáší: Ivan a Roman Smutní

SLAVKOVSKÝ BOCK

Od 8. února na čepu Slavkovského pivovaru
Polotmavý speciál 15%, obsah alkoholu 6,5% obj.

Polotmavý spodně kvašený silný ležák německého původu.
Jméno má pravděpodobně svůj původ v dolnosaském městu Einbeck. V časech, kdy většina pivovarnictví byla v rukou mnichů, nebo při královských dvorech v Einbecku proměnili toto povolání v obchodní činnost a město se stalo patrně prvním centrem komerčního pivovarnictví. Nástrojem prodeje bylo jejich pivo, které se lidově zkracovalo na Beckbier a postupem času přetransformovalo na Bockbier.
Naše slavkovská variace na tento styl je chlebnatého těla se středním řízem a bohatou sladovou vůní.
Vhodné k pomalu pečeným masům, k sekané nebo fáši z pernaté zvěře, k zvěřinovým paštikám a sýrům jako je například čedar.

(pivo je vařeno v omezeném množství)

MĚSÍČNÍ NABÍDKA SLAVKOVSKÉHO PIVOVARU - únor

Pečená jitrnice, vařený brambor, kysané zelí (1A)
75,-

Vepřový vrabec, dušené zelí, houskový knedlík (1A,3,7,10)
110,-

Steak z hovězí roštěné s celerovým pyré, restovaná zelenina (7,9)
220,-

Pivovar

Slavkovský pivovar

V našem pivovaru pro Vás vyrábíme nejen typicky česká piva, ale i piva různých druhů a stylů, spodně i svrchně kvašená, nefiltrovaná a nepasterizovaná.

Při vaření našeho piva klademe důraz na kvalitu surovin, a dostává se k Vám v té nejlepší možné přírodní formě.

Restaurace

Slavkovský pivovar

Restaurace Slavkovského pivovaru se nachází v klidné části města Slavkov u Brna. Je nekuřácká a je vybavena stylovým dubovým nábytkem.

Při posezení u pivečka můžete sledovat práci sládka při vaření piva na varně našeho pivovaru, která tvoří dominantu restaurace.

Pálenice

Slavkovský pivovar

V prostorách Slavkovského pivovaru jsme vystavěli pěstitelskou pálenici se dvěma měděnými surovinovými kotli o objemech 150 a 300 litrů, vybavenými rektifikační kolonou.

Zařízení se zabudovaným katalyzátorem splňuje nejpřísnější kritéria na obsah škodlivých látek v destilátu.

Více

Více

Více

Polední menu

Středa 22. 02. 2017

Uzená s kroupami (B1,9) 25,-
Znojemská hovězí pečeně, dušená rýže (A1,10) 75,-
Halušky s restovanou slaninou a brynzou (A1,3,7) 70,-

Týdenní menu

Virtuální prohlídka pivovaru

Slavkovský pivovar

Spustit prohlídku

Detailní popis